Categorii

Informații

Ce să faci pentru a preveni alunecarea covorului? Sfaturile noastre de top.

Ce să faci pentru a preveni alunecarea covorului? Sfaturile noastre de top.

Ce să faci pentru a preveni alunecarea covorului?

Modelul covorului poate fi aspectul care influențează decizia noastră finală de cumpărare. Se poate întâmpla ca covorul achiziționat, care se potrivește frumos în interior, să alunece pe podea. Cum să-l asigurăm astfel încât să nu fie un risc de poticnire pentru membrii gospodăriei? Ce să faci pentru a preveni alunecarea covorului?

Ce să faci pentru a preveni alunecarea covorului?

Covorul alunecă pe panouri sau gresie? Aceasta este o problemă care poate apărea imediat după cumpărare sau după o anumită perioadă de utilizare. Covorul adaugă confort și expresie interiorului, prin urmare este dificil să renunți la el, lăsând podelele goale. Cu toate acestea, există mai multe modalități dovedite de a vă împiedica alunecarea covorului. Le-am adunat într-un singur ghid, care vă spune și ce să faceți când covorul este ondulat.

Covor alunecos vs. covor antiderapant

Primul sfat pentru a preveni alunecarea covorului este sa folosesti un covoras special de cauciuc antiderapant. Aceasta este o metodă populară folosită de persoanele care caută o soluție la o astfel de problemă. Covorașul antiderapant este realizat dintr-o plasă de cauciuc. Împiedică nu numai alunecarea covorului, ci și ondularea. De asemenea, ar trebui să rețineți funcția de protecție a unei astfel de soluții - podeaua este protejată împotriva abraziunii și zgârieturilor. Acest lucru este deosebit de important în casele cu panouri și podele din lemn. Ce să folosești sub covor pentru a nu aluneca? Covoraș antiderapant ușor de instalat. Nu este atașat în niciun fel de structura covorului. O astfel de plasă de cauciuc este așezată direct sub covor. De obicei, utilizatorul este cel care ajustează dimensiunea covorașului la dimensiunea și forma covorului. Este bine sa-l cumperi la dimensiunea covorului pentru a-l putea ajusta la forma covorului. Este așezat pe o podea uscată și curată - în timp ce pe ea este așezat un covor. Nu necesită lipire. Este recomandat ca covorașul să fie de cca. Cu 5-10 cm mai mic decât covorul. Cauciucul se poate întinde în timp, iar o astfel de „marjă” va asigura că plasa nu iese de sub marginile covorului. Un covor alunecos și un covoraș antiderapant sunt o combinație perfectă care vă permite să uitați definitiv de problemă și să vă asigurați siguranța deplasării prin apartament. În plus, un astfel de covoraș are și alte avantaje, printre care:

 

• universal - funcționează excelent pe orice tip de podea, inclusiv din lemn, piatră și ceramică,

• durabilitate - covorașul nu își pierde proprietățile sub influența umidității sau a temperaturii, prin urmare este perfect și pentru baie,

• amortizare - asigură amortizarea suplimentară a covorului și confortul de utilizare,

• îngrijire ușoară - este suficient să clătiți din când în când covorașul în apă cu săpun sau detergent,

• poate fi folosit cu incalzire in pardoseala.

• materialul nu se deformează, se netezește ușor,

 

Covorul este șifonat? Există o bandă pentru a preveni acest lucru

Ce să faci pentru a preveni alunecarea covorului și a avea denivelări și riduri? O soluție alternativă la covorașul anti-alunecare poate fi o bandă specială care va împiedica rularea și alunecarea covoarelor. Poate fi folosit pe suprafete netede si alunecoase. Pentru a preveni alunecarea covorului, lipiți pur și simplu bucăți mici de bandă adezivă (aprox. 10 cm lungime) sub covor - în mijloc și pe fiecare colț. Aceasta este o modalitate rapidă de a rezolva problema.

Covoare antiderapante

Covorul alunecă pe panouri? Luați în considerare alegerea unui model care este montat din fabrică cu un strat anti-alunecare dedesubt. Este perfect pentru toate tipurile de plăci ceramice, panouri, parchet lăcuit și alte podele alunecoase. Atunci când alegem o soluție gata făcută, nu trebuie să ne gândim la ce să folosim sub covor pentru ca acesta să nu alunece. Astfel de modele pot fi puțin mai scumpe, dar vă vor economisi timpul pe care trebuie să îl petreceți pentru a rezolva problema covorului alunecos. Stratul anti-alunecare poate fi găsit în toate tipurile de covoare, inclusiv shaggy sau imitație de blană de iepure. Acesta este cel mai gata și simplu mod de a preveni alunecarea covorului.

Ajutor! Covorul alunecă! Verificăm remediile casnice

Uneori merită să apelezi la remedii de casă pentru ca covorul să nu alunece. Iată câteva metode care sunt perfecte și foarte simple.

Dacă covorul alunecă, întindeți doar benzi de silicon acrilic pe interior. Este recomandat sa le asezati aproximativ la fiecare 20 cm. După ce acrilicul este uscat, covorul poate fi pus înapoi pe podea.

Ce sub covor să nu alunece? O soluție o reprezintă benzile adezive dublu față obișnuite. Cu toate acestea, provoacă necesitatea de a lipi covorul direct pe podea. Cu toate acestea, aceasta poate fi doar o măsură temporară, improvizată.

Covorul alunecos poate fi căptușit și cu bucăți mici de burete sau cauciuc la colțuri. Această soluție este perfectă pentru covoare de dimensiuni mici.

Siguranța pe primul loc!

Dacă covorul alunecă, poate pune în pericol siguranța membrilor gospodăriei - în special a bătrânilor și a copiilor. Neasigurat, poate duce la o cădere sau chiar la rupere. Uneori este nevoie de un moment de neatenție pentru a aluneca și a cădea. Prin urmare, prevenirea alunecării covorului este o problemă de siguranță. Cel mai mare risc de alunecare este în kit

Follow us on Facebook