Categorii

Informații

Întreținerea și curățarea covoarelor

Întreținerea și curățarea covoarelor

Întreținerea și curățarea covoarelor

Un covor cu aspectul său frumos poate sublinia caracterul oricărui interior. Pentru ca noi să ne bucurăm cât mai mult timp de aspectul său impecabil, trebuie îngrijit corespunzător. Curățarea sistematică este esențială pentru ca covorul să arate frumos. Cu toate acestea, fiecare dintre materiale necesită metode ușor diferite de întreținere.

Covoare din lana:

Covorul necesită o aspirare regulată. Cel mai bun mod este să folosiți duza aspiratorului cu o racletă, nu cu o perie.

Petele umede trebuie îndepărtate imediat cu o cârpă umedă. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți să folosiți apă rece în acest scop. Apa fierbinte va micșora fibrele de lână, lăsând o urmă după curățare. Un săpun blând poate fi folosit pentru pete mai mari.

Agenții de curățare care conțin oxigen nu trebuie utilizați.

Pentru a menține intensitatea culorii, evitați utilizarea unui covor de lână în locuri foarte însorite.

Covoarele din lână sunt de obicei tăiate la lungime manual. Deci se poate întâmpla ca câteva fire să fie mai lungi decât restul covorului. Aceste fibre nu trebuie scoase, deoarece acest lucru poate deteriora structura covorului. Cel mai bun mod este să tăiați firele simple la lungimea dorită cu foarfece ascuțite.

Un covor din lână poate să facă puțin praf la început - aceasta este o caracteristică naturală a acestui material. Cu toate acestea, vă asigurăm că nu este în niciun fel deranjant sau dăunător. Pentru a accelera sfârșitul procesului de curățare a prafului, ar trebui să aspirați covorul mai des decât de obicei. Duza periei nu poate fi folosită în acest scop - poate deteriora structura covorului.

Lâna ca materie primă naturală are propriul miros caracteristic, care se evaporă complet în timp.

În timpul utilizării, lâna covorului se întoarce în direcții diferite, se deformează ușor sau se uzează. Prin urmare, nuanțele covorului pot varia ușor de la un loc la altul.

Nu ar trebui să spălați covoarele înmuiându-le complet.

Covoare acrilice/poliester:

Pentru a curăța covorul din acril sau poliester, utilizați numai un aspirator cu o duză pentru racletă. Utilizarea periilor sau a periilor turbo va crește gradul de praf de pe covor și poate deteriora permanent produsul. De asemenea, ar trebui să acordați atenție puterii de aspirare a aspiratorului - nu poate fi prea mare.

Ca un covor de lână, prafurile acrilice. Aceasta este o caracteristică naturală și va trece în timp.

Poliesterul și acrilul se usucă foarte repede. Astfel, puteți folosi abur pentru a îndepărta murdăria adâncă.

Ar trebui să evitați să udați covorul și, de asemenea, nu îl înmoaie cu apă la spălare.

Îndepărtați toată murdăria cât mai curând posibil. În cazul petelor umede sau mai mari, acestea pot fi îndepărtate folosind metoda de șamponare.

Mătase / Mătase sintetică / Covoare din viscoză:

Pentru a preveni decolorarea culorii, evitați utilizarea unui covor în locuri foarte însorite.

Curățați numai cu produse destinate acestui scop. Cea mai bună metodă pentru acest tip de fibre este să folosești o pulbere de curățare chimică, care apoi trebuie să fie bine aspirată sau agitată. Alternativ, pot fi utilizați și alți detergenți blândi.

Dacă covorul tău se udă, usucă-l cât mai curând posibil. Umiditatea rămasă în el va provoca înmulțirea microorganismelor.

Nu folosiți substanțe chimice de albire, fibra de viscoză nu tolerează acest tip de detergent.

Covoare din polipropilenă:

Pentru a menține aspectul frumos și moliciunea covorului, aspirați-l în mod regulat. Utilizați duza racletei. Duza periei poate perturba sau chiar deteriora structura produsului.

Petele mai mari pot fi îndepărtate cu agenți de curățare destinati acestui scop, totuși trebuie evitată înmuierea excesivă. După curățarea umedă, covorul trebuie să se usuce aproximativ 12 ore.

Cu toate acestea, covoarele din polipropilenă sunt foarte ușor de curățat. Cea mai mare parte a murdăriei trebuie îndepărtată cu o soluție blândă de săpun și apă călduță.

Important:

Stergerea de praf a covoarelor nu este la baza reclamatiilor de produs. Acesta este un proces natural care nu este dăunător nici măcar pentru persoanele cu alergii. O reclamație este luată în considerare atunci când grămada de covor devine mai subțire ca urmare a prafului.

Datorită utilizării diferitelor metode de producție, dimensiunile pot diferi cu +/- 2% față de dimensiunile date de producător pe eticheta produsului.

Este important să vă amintiți să folosiți agenți de curățare cu scop special pentru covoare, acordând în același timp atenție la ce tip de fibre a fost creat produsul.

Dacă aveți îndoieli despre cum să curățați și să întrețineți covorul astfel încât să-și păstreze aspectul frumos și proprietățile așteptate pentru mulți ani - vă rugăm să ne contactați. Vom fi bucuroși să vă sfătuim cum să vă îngrijiți cel mai bine.

Follow us on Facebook