Categorii

Informații

Covorul de baie - ce să alegi și cum să-l îngrijești?

Covorul de baie - ce să alegi și cum să-l îngrijești?

Baia este a doua cameră din casă, imediat după bucătărie, unde ne concentrăm pe soluții practice. Desigur, considerentele estetice nu sunt lăsate la voia întâmplării. Aranjamentul trebuie sa fie armonios pentru ca rutina zilnica de ingrijire sa fie cat mai placuta si relaxanta. Elementele care combină considerente practice și sunt un decor frumos sunt covoarele de baie.

Ce să cauți înainte de a alege un covor?

În primul rând, ar trebui să fiți atenți la ce factori va fi expus țesătura. Baia este o cameră pe care o folosim des, așa că toate accesoriile trebuie alese cu înțelepciune. Covorul va fi cu siguranță expus la udarea, spălarea și uscarea. Amintiți-vă că fibrele covorului ar trebui să fie ușor de curățat - pentru că se pot murdări atunci când scăpați un produs cosmetic de machiaj. În acest caz, fibrele sintetice care pot fi curățate cu o cârpă umedă sunt cea mai bună soluție.

De asemenea, merită să fiți atenți dacă covorul poate fi spălat la mașină. Umiditatea și căldura favorizează creșterea microorganismelor. Cea mai bună soluție pentru a preveni acest lucru este să-l spălați în mod regulat. Totuși, nu uitați să nu folosiți detergenți puternici și să setați temperatura nu mai mare de 30 ° C.

Covoare lavabile - soluția perfectă pentru baie

Covor clasic sau antiderapant?

Când vine vorba de considerente de siguranță, nu poate exista decât un singur răspuns - cu siguranță un covor cu un suport anti-alunecare este mai sigur. Baia este un loc unde podeaua este adesea uda, ceea ce face ca aceasta sa fie usoara. Un covor cu fundul cauciucat va reduce riscul de cădere. Acest lucru este deosebit de important dacă este utilizat de către vârstnici și copii mici a căror mobilitate este oarecum limitată. În plus, covorul va oferi o senzație confortabilă la ieșirea din baie.

De asemenea, covorul antiderapant nu se va mișca prin baie, chiar dacă mergi des pe el. Drept urmare, nu va distorsiona conceptul de design al băii, care va arăta întotdeauna exact așa cum a fost intenționat.

Dacă covorul perfect se dovedește a fi cel fără fundul cauciucat - nimic nu se pierde. Covorașul antiderapant va face orice covor stabil și sigur.

Covoraș antiderapant

Ce culoare și formă vor funcționa cel mai bine?

Considerațiile estetice sunt foarte individuale. Totul depinde de decorul băii și de preferințele rezidenților. De obicei baile sunt amenajate intr-un stil destul de calm, cu faianta solida. Covorul este deci un element al decorului care poate fi mai extravagant. O culoare interesantă, model sau poate o formă neevidentă a covorului va face întregul aranjament extraordinar și surprinzător.

Covoare rotunde pentru baie - colecția POSH

Covoare pentru baie cu forme surprinzătoare - colecția SHAPE

Un covor este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru a reîmprospăta o cameră. Schimbarea faianței sau a mobilierului în baie provoacă multe cheltuieli. Înlocuirea covorului este un cost relativ scăzut și se poate face instantaneu.

Follow us on Facebook