Categorii

Informații

Ce covor sa alegi pentru birou si care pentru dormitor?

Ce covor sa alegi pentru birou si care pentru dormitor?

Covoarele au un rol important in designul interior. Pot crea o atmosferă prietenoasă într-o cameră sau pot crește funcționalitatea și estetica acesteia. În timp ce alegerea unui covor pentru dormitor nu ar trebui să fie o problemă, covorul pentru birou poate fi puțin o problemă. Pardoseala ideală pentru birou nu ar trebui să se potrivească doar cu designul interior general, ci mai presus de toate ar trebui să fie durabilă, rezistentă la murdărie și ușor de întreținut. Cum să alegi un covor pentru birou? Ce covor de dormitor ar fi cel mai potrivit? Despre asta mai jos.

La ce să fii atent când alegi covorul pentru birou?

Amenajarea spațiilor de birouri, la fel ca și designul apartamentelor private, necesită atenție la fiecare detaliu. Trebuie să fie plăcut din punct de vedere estetic și prietenos cu vizitatorii, antreprenorii și angajații companiei. De ce merită să folosești covoare la birou? Sunt multe motive. Pardoseala de covor pentru birou încălzește camera și vă permite să atenuați unele sunete. In cazul unui birou in care lucreaza multa lume sau noi ne ocupam de spatiul deschis este o problema extrem de importanta. Toată lumea va fi mai confortabilă să lucreze dacă nu este distrasă de zgomotul scaunelor care alunecă sau de zgomotul călcâielor. În plus, covoarele sunt foarte practice, deoarece facilitează păstrarea curată a podelei. Atunci când alegeți un covor pentru birou, merită să fiți atenți la materialul din care a fost realizat. Deși putem alege pardoseli acrilice, acoperiri din fibre artificiale, de ex. poliamida si polipropilena, va fi o solutie mult mai buna. Prezintă rezistență ridicată la deteriorarea mecanică. Sunt rezistente și, prin urmare, nu se deformează sau se îndoaie. În plus, sunt ușor de aspirat și de păstrat curat. O propunere interesantă sunt pardoseala comercială SUPERSTAR, disponibile într-o gamă largă de culori.

Greutatea covorului pentru birou

O altă problemă importantă este alegerea greutății de bază - ar trebui să îi acordați atenție în funcție de intensitatea utilizării unei camere date. Dacă locul este folosit frecvent de angajații sau clienții companiei, ar trebui să luați în considerare un gramaj mai mare al covorului. Greutatea de bază are un impact direct asupra calității pardoselii și asupra confortului utilizării acestuia. Poate varia de la 380 g/mp la 2.500 g/mp. Greutatea recomandată pentru birouri este de 600-750 g/mp.

Tip de lână

Pentru birouri, covoarele cu grădini mici sunt cea mai bună alegere, deoarece sunt mai ușor de curățat, atât uscate, cât și umede. De asemenea, merită să alegeți pardoseli groase, pentru că amortizează mai bine zgomotul și au un nivel mai mare de izolare termică. În birourile cu trafic intens, în special pe scări și coridoare, acoperirile de podea cu ace, care sunt extrem de rezistente, sunt cea mai bună alegere. O propunere potrivită pentru birouri sunt și covoarele bucle, care seamănă cu bucle de diferite înălțimi. Perii lor sunt destul de rezistenți la pătrunderea murdăriei în lână și, în același timp, acest tip de pardoseală conferă camerelor o atmosferă caldă și confortabilă.

Covor sau gresie pentru mochetă?

Ambele soluții sunt foarte populare și au susținătorii lor. Un covor tăiat dintr-o rolă creează o bază uniformă pe care practic nu sunt vizibile cusături. Din păcate, dacă doriți să înlocuiți un astfel de covor cu unul nou, trebuie să planificați o renovare majoră, excluzând camera de la utilizarea temporară. Pardoseala cu gresie este foarte asemănătoare cu rolele. Ele sunt împărțite doar în plăci separate și funcționează ca niște puzzle-uri, datorită cărora este mai ușor să le înlocuiți în orice moment cu altele noi, de ex. dacă unul dintre ele este deteriorat. Placile de covor au un alt avantaj. Datorită lor, vă puteți crea propria compoziție - alegând modelele și culorile potrivite. În acest fel, poți avea un covor de designer care nu seamănă cu oricare altul.

Ce fel de covor ar trebui să aleg pentru dormitorul meu?

Covorul din dormitor joacă un rol important. Alegerea corectă adaugă savoare aranjamentului și, în același timp, încălzește interiorul și sporește confortul acestuia. Datorită acesteia, să stai cu picioarele goale pe podea va fi pur și simplu mai plăcut. Covorul iti poate face dormitorul mai confortabil, mai ales daca alegi un model in tonuri placute, calde. Merită să adăugați aici că mocheta permite o bună izolare fonică a încăperii și vă permite să ascundeți eventualele defecte ale podelei uzate, astfel încât să nu aveți nevoie să faceți o renovare majoră acasă.

Ce material va fi potrivit?

Acoperirile dormitorului pot fi realizate din fibre naturale precum lana. Sunt moi și plăcute la atingere, păstrând în același timp căldura bine și calmând eficient. Din păcate, pot provoca alergii și, prin urmare, nu sunt recomandate persoanelor care suferă de alergii. Covoarele din fibre artificiale vor funcționa bine și în dormitor. Cele moderne sunt realizate din materiale de înaltă calitate - poliester, poliamidă sau polipropilenă. Toate sunt durabile, rezistente la deteriorare și ușor de întreținut. În plus, poliamida nu absoarbe umezeala și nu este inflamabilă. Pe de altă parte, polipropilena prezintă o rezistență excepțională la apă și, prin urmare, căptușelile realizate din ea pot fi și curățate umede cu succes.

Ce gramaj al covorului pentru dormitor?

Evident, cu cât gramajul este mai mare, cu atât rezistența căptușelii în sine este mai mare. Totuși, ținând cont de faptul că dormitorul nu este o cameră cu prea mult trafic, spre deosebire de, de exemplu, un hol sau un living, un covor cu o greutate de 380-450 g/mp va funcționa bine în el. Dacă cineva se gândește la un covor pentru camera unui copil, atunci o soluție mai bună va fi unul cu o greutate de 450-700 g / mp.

Ce fel de țesătură?

Tipul de țesături are, de asemenea, un impact semnificativ asupra funcționalității pardoselii. Cele mai populare dintre ele sunt țesătura perforată cu ace, scroll, loop și shaggy. Pentru cei cărora, mai presus de toate, prețuiesc confortul și le place să meargă pe o suprafață moale, un covor shaggy va fi alegerea perfectă - extrem de atractiv vizual, și în același timp moale și plăcut la atingere.

Care este partea din spate a covorului?

Puțini oameni, atunci când cumpără un pardoseală, acordă atenție spatelui acestuia. Între timp, confortul utilizării covorului va depinde în mare măsură de acesta. Iuta și tălpile din pâslă sunt cele mai universale. Suportul din pâslă se distinge prin rezistență ridicată la umiditate și schimbări de temperatură. În plus, oferă o izolație suplimentară a podelei și este perfectă pentru orice tip de substrat. Dacă dormitorul are încălzire prin pardoseală, atunci merită să alegeți un covor cu fund de iută. O propunere interesantă de căptușeală cu un strat de pâslă pe partea inferioară.

Mochete

Follow us on Facebook